28/06/2019

Aanpassing kilometervergoeding vanaf 1/7/2019

Werknemers die beroepsverplaatsingen maken met hun eigen wagen, kunnen van hun werkgever een terugbetaling krijgen van de gemaakte autokosten.

Het is niet nodig om het juiste bedrag van deze kosten te bewijzen aangezien de overheid een maximum forfaitair bedrag per kilometer heeft vastgelegd, welke aanvaard wordt als kosten eigen aan de werkgever. De terugbetaling van autokosten is vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen en belastingen indien dit maximum bedrag per kilometer niet wordt overschreden.

Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast.

Het nieuwe bedrag dat van toepassing is van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020 bedraagt €0,3653 per kilometer.

Ter herinnering: het bedrag dat van toepassing was van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2019 bedroeg €0,3573 per kilometer. Er is dus sprake van een stijging tegenover het vorige bedrag.

Een bijkomende voorwaarde is dat het aantal afgelegde kilometers per jaar niet abnormaal hoog mag zijn (maximum 24.000 km per jaar). Als het aantal kilometers hoger ligt, moet de terugbetaling gebaseerd zijn op de reële kostprijs.

Dit bedrag is een maximum bedrag. Werkgevers kunnen ook een lagere vergoeding per kilometer toepassen. Een hogere vergoeding per kilometer is ook mogelijk, maar dan ligt de bewijslast bij de werkgever en de werknemer. Zij moeten bewijzen dat de uitbetaalde vergoeding overeenkomt met de reële kostprijs.





Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*)


Om uw surfervaring te verbeteren maakt Pro-Pay gebruik van cookies. Door te klikken op "OK" of door te navigeren op deze site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Meer informatie   OK