07/12/2020

Indexprognose PC 200 januari 2021

Elk jaar in januari worden de lonen van de werknemers die onder paritair comité 200 (PC 200) vallen aangepast aan de levensduurte. In België wordt dit de indexering van de lonen genoemd.

Deze indexering is het systeem waarbij de lonen gekoppeld zijn aan de evolutie van het afgevlakte gezondheidsindexcijfer. Het maandelijkse loon wordt verhoogd met een percentage op basis van de inflatie van het voorbije kalenderjaar. Het indexatiesysteem van PC 200 is van toepassing op alle werknemers die onder dit paritair comité vallen.

Op basis van de huidige vooruitzichten zal het indexpercentage voor de maand januari 2021 ongeveer 1,07% bedragen.

We brengen u op de hoogte zodra het exacte percentage gekend is (begin januari 2021).

Wij laten u bij deze ook graag weten dat er in 2021 opnieuw sectorale onderhandelingen zullen plaatsvinden om een loonakkoord af te sluiten. Deze akkoorden zullen afgesloten worden op basis van de loonnorm die op federaal en interprofessioneel niveau wordt vastgelegd. U mag zich dus in 2021 verwachten aan een sectorakkoord binnen PC 200 voor de jaren 2021-2022 waarin, net zoals in het voorbije sectorakkoord, mogelijk wordt voorzien in een koopkrachtverhoging voor de werknemers. Over de loonnorm en het resultaat van de onderhandelingen binnen PC 200 in 2021 informeren wij u zodra er nieuws is.

Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*)


Om uw surfervaring te verbeteren maakt Pro-Pay gebruik van cookies. Door te klikken op "OK" of door te navigeren op deze site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Meer informatie   OK